Smalec gęsi DESMAL otrzymał certyfikat Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Smalec z gęsi to zbiór tłuszczów nasyconych, wielonienasyconych i jednonienasyconych, co cechuje go najlepszym tłuszczem zwierzęcym. Zawiera wiele witamin, mikro oraz makroelementów. Zawiera kwas oleinowy, aminokwasy egzogenne oraz duża liczbę substancji odżywczych (m. in. magnez, żelazo, potas, fosfor i witaminy A oraz E).
Smalec gęsi składający się z tłuszczu gęsiego sadełkowego, uznawany jest za najwartościowszy tłuszcz. Używa się go w kuchni, do smażenia oraz pieczenia potraw. Polecany do dań z drobiu, wieprzowiny oraz do potraw warzywnych. Smalec świetnie sprawdzi się jako dodatek do kanapek. Znajdzie on nie tylko zastosowanie w kuchni, ale również w profilaktyce leczenia chorób zapalenia oskrzeli, bólów stawów, kości. Oraz jego atutem jest pomoc przy szybszym gojeniu się ran.
Producent: DesmalSkładniki: 100% tłuszczu gęsiego sadełkowego
Przechowywanie: Najlepiej przechowywać w temperaturze 5°C – 18°C. W chłodnym miejscu.