Czarny bez owoc FARMVIT stosuje się jako środek „czyszczący krew”, zwiększający usuwanie szkodliwych produktów przemiany materii. Polecany szczególnie przy leczeniu reumatyzmu oraz jako środek przeciwbólowy przy nerwobólach i rwie kulszowej. Owoce bzu czarnego zawierają fioletowo-niebieskie barwniki antycyjanowe, poza tym garbniki, kwasy organiczne, witaminę C, zespół witamin B, cukry oraz pektyny.
Więcej informacji na temat czarnego bzu można przeczytać na stronach fundacji Chlorofeel.
Producent: FARMVITSkładniki: Owoc bzu czarnego.
Sposób użycia: 1 łyżeczkę surowca należy zalać szklanką wrzącej wody, pozostawiając pod przykryciem na około 15 minut, a następnie przecedzić. Pić po jednej szklance 3 razy dziennie.
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Przeciwwskazania: Nadwrażliwość na którykolwiek ze składników produktu.